Lajmet nga Rajoni

Maqedonia ndalon importin e patates së Sërbisë – Ky është shaku

Inspektorati Fito-sanitar pranë Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekomisë së Ujrave ka ndaluar hyrjen e patateve të Sërbisë.

Një gjë e tillë ka ardhur si pasojë e pranisë së një lloji të bakterjes në patatet serbe, e cila është e rrezikshme dhe e ndaluar sipas kritereve vendase dhe ndërkombëtare për ushqim.

Mësohet se nuk do të lejohet importimi i patateve nga Serbia për periudhën e mbetur të kësaj kulture, që është rreth tre javë.

Ndërkaq nga MBPEU bëjnë të ditur se munges patatesh në treg nuk do të ketë pasiqë një sisa i madhe e patateve vendore janë në dispozicion për këtë periudhë.

The post Maqedonia ndalon importin e patates së Sërbisë – Ky është shaku appeared first on Gazetapress.net.

Lajmet të tjera

Back to top button