Lajmet

Milaim Zeka publikon fotografi nga masakra në fshatin Abri

Zeka në postimin e tij ka shkruar se në këtë fshat ishin strehuar Azem e Shote Galica, Adem, Rifat e Hamzë Jashari bashkë me grupin e tij, Fehmi Lladrovci dhe Xhevë Krasniq, po ashtu edhe Mujë Krasniqi.

Postimi i plotë:

Kjo fotografi flet sa 1000 fjale per fshatin tim Abri Ne fshatim tim te lindjes, ne Abri, kane ndodhur qindra heroizma, luftera, po edhe masakra. Ketu eshte strehuar Azem e Shote Galica. Ketu ka luftu Shaban Polluzha. Ne kete fshat u strehu Adem Jashari me Hamzen, Bacin Rifat dhe grupin e tyre, ne vitin 1991/92.Ketu u strehua edhe Fehmi Lladrovci me Xheve Krasniqin, sebashku me luftetaret e tjere te UÇK-se. Ketu ndejti Muje Krasniqi. Ne Abri ishte edhe Shtabi i UÇK-se.I madhe e i vogel ishin mobilizuar ne lufte per çlirim nga Serbia.Po ketu kane ndodhur edhe masakra te tmerrshme , siç eshte ajo ne Lagjen Delijaj, po shikojeni edhe kete afer xhamis te fshatit.

 

Kjo fotografi flet sa 1000 fjale per fshatin tim Abri

Ne fshatim tim te lindjes, ne Abri, kane ndodhur qindra heroizma,…

Posted by Milaim Zeka on Sunday, March 28, 2021

Lajmet të tjera

Back to top button