Lajmet

BE për fotografinë e Vuçiqit: Serbia dhe Kosova të përmbahen nga veprimet kundërproduktive

Megjithatë, nga Bashkimi Europian nuk u pa një gjë e tillë, derisa pasoi një kërkesë e klankosova.tv, për të komentuar një gjuhë të tillë të presidentit serb.

”BE-ja gjithmonë u ka bërë thirrje të gjithë aktorëve politikë në Serbi, Kosovë dhe në pjesën tjetër të rajonit që të angazhohen në veprime dhe deklarata që krijojnë dhe promovojnë një atmosferë të favorshme për pajtimin, stabilitetin rajonal dhe bashkëpunimin, dhe jo e kundërta”, shprehet një zëdhënës i BE-së për Express.

Nga Bashkimi Europian thonë se Serbia dhe Kosova duhet të përmbahen nga veprimet dhe deklaratat që nuk shërbejnë për normalizim të marrëdhënieve.

”Siç kemi thënë shumë herë gjatë viteve, Serbia dhe Kosova duhet të përmbahen nga veprimet dhe deklaratat që janë kundërproduktive për normalizimin e marrëdhënieve të tyre dhe punën për arritjen e një marrëveshje gjithëpërfshirëse”.

Lajmet të tjera

Back to top button