Lajmet

​AAK inkurajon organet e drejtësisë, Selmanaj: Ai që ka keqpërdorë votën të dënohet

Ndërsa, anëtari i AAK-së në KQZ ka inkurajuar organet drejtësisë që të ndëshkojnë keqpërdoruesit e mundshëm të votave të kësaj partie.

Rinumërimi për këtë rast sot do të bëhet me prezencë të prokurorisë së shtetit dhe policisë hetuese.

Kryetarja e KQZ-së Valdete Daka theksoi se e kanë obligim që t’i implementojnë të gjitha vendimet e PZAP-së. Kështu sipas saj, KQZ merr vendim që të rinumërohen të gjitha vendvotimet të cilat janë aprovuar për rinumërim nga ana e PZAP-së.

“Që ta sqarojmë edhe për publikun, janë këto vendvotime për të cilat ne tani do të vendosim sipas vendimeve të PZAP-së që të rinumërohen ato vota që janë adresuar sipas ankesave të kandidatëve të caktuar. Po ashtu vendimi për rinumërimin e votave të kandidatëve të subjektit AAK, për votat të cilat kanë ardhur me postë dhe me kusht, janë vendim i PZAP-së dhe kanë të bëjnë me këtë rastin i cili tashmë është duke u përfolur për media”, tha Daka.

Kryetarja Daka theksoi se nga evidenca, rezulton se personi në fjalë ka qenë i angazhuar në numërimin e disa votave me kusht dhe atyre me postë, siç tha ajo për të hequr të gjitha dilemat, KQZ mbështet rekomandimin e QNR-së për të rinumëruar edhe 7 vendvotime gjatë numërimit të të cilave ka qenë i angazhuar personi që përmendet në videon e transmetuar nga mediat.

“Ndërsa sa i përket rekomandimit, që bëhet fjalë për shtatë kuti të cilat janë rinumërua dhe ku ka qenë prezent personi i cili apostrofohet në media lidhur me rastin që për disa ditë qarkullon në media. Dhe ne për të hequr çfarë do lloj dyshimi dhe për ta qartësuar situatën, kemi rekomandimin e QNR-së që edhe ato kuti ku ka qenë prezent ky person të rinumërohen pavarësisht se a ka ndonjë gabim apo jo”, tha ajo.

Burim Ahmetaj, kryeshef ekzekutiv i Sekretariatit të KQZ-së tha se sot pritet të nis rinumërimi në orën 16:00 dhe do të jenë të pranishëm në rinumërim edhe prokuroria e shtetit.

“Për informatën e të gjithëve sot fillon procesi i rinumërimit të gjithë atyre fletëvotimeve, votave me kushte dhe votave me postë në QNR. Sigurisht që do të jenë të pranishëm gjatë gjithë kohës edhe prokuroria e shtetit dhe policia hetuese”, tha ai.

Ndërsa, anëtari i KQZ-së nga AAK Ibrahim Selmanaj ka inkurajuar organet e drejtësisë që të dënohet personi që mund të ketë manipuluar votat e kandidatëve të AAK-së.

“Meqenëse jemi në temën e rinumërimit dhe kemi përcjell me shqetësim këto deklarime të fundit të videove dhe formave të tjera të manipulimit ose tendencës së manipulimit. Është një shqetësim i subjektit tim politik të Aleancës në të njëjtën kohë si përfaqësues i KQZ-së kam edhe unë shqetësimin tim dhe inkurajoj edhe organet e drejtësisë por edhe të gjithë mekanizmit tjerë që cilido qoftë ai që ka tentuar të manipuloj, por edhe ka bërë manipulim (supozim), organet e drejtësisë do të kenë të gjitha mundësitë e bashkëpunimit tonë që drejtësia të shkoi në vend dhe vota të mos manipulohet. Ai që e ka keqpërdorë duhet të dënohet, të gjykohet dhe të dihet saktë kush është pse është dhe si e ka bërë”, tha Selmanaj.

Në anën tjetër, nga QNR është bërë e ditur se rinumërimi do të fillojë sot pasdite në orën 16:00. Nga QNR-ja është njoftuar se 40 vëzhgues për një subjekt politik kanë të drejtë të vëzhgojnë. PZAP ka marrë vendim për rinumërim të këtyre votave, pas apelit të bërë nga kandidatja e AAK-së, Florentina Gjergjaj.

Lajmet të tjera

Back to top button