Auto&Tech

Audi ka prezantuar e-Tron GT, një makinë elektrike me 600 kuaj fuqi

Pas gati tre vitesh në pritje, Audi prezantoi një version serial të sedanit elektrik sportiv me të cilin hap një tjetër front drejt Tesla.

Paralelisht, lindën dy versione të e-fronit GT, “i zakonshmi” dhe RS, të dy karakterizohen nga një formë jashtëzakonisht e zgjatur e aerodinamikës së theksuar.

Formula është e qartë, forma e zgjatur dhe lartësia e minimizuar japin një parakusht se kjo makinë sportive do të jetë e jashtëzakonshme.

Mjafton të themi se koeficienti i rezistencës së ajrit është 0.24, që është rekord i Audi.

Shumica do të bien dakord që Audi ka bërë një hit të plotë për sa i përket estetikës dhe ndoshta ka arritur kulmin e recetës së saj të dizajnit që nuk ka ndryshuar shumë vitet e fundit.

Të dhënat thonë se ne po flasim për 4.99 m të gjatë, 1.96 m të gjerë dhe vetëm 1.41 m të lartë. Për shembull, linja e kulmit është 17 mm më e ulët se ajo e Audi A7 Sportback.

Akoma, ajo qëndron mirë në pjesën e pasme, dhe bagazhi 405 litra nuk lë shumë hapësirë ​​për pakënaqësi. Dhe po, ajo gjithashtu ka një bagazh të përparmë me 81 litra hapësirë ​​të përdorshme.

Gjëja më interesante është se të dy performancat bazohen në një koncept me dy motorë elektrikë. Performanca më e dobët jep 476 kuaj fuqi dhe 630 Nm, ndërsa RS, me një motor elektrik të pasmë më të fuqishëm, ka një total prej 598 kuaj fuqi dhe 830 Nm.

Shpejtësinë maksimale e kanë të kufizuar deri në 250 km / orë dhe nga 0 në 100 km/orë e arrijnë në 3.3 sekonda.

Dihen edhe çmimet. E-tron GT fillon me 99,800 euro, ose 138,200 euro për RS.

Shumë ose edhe pak, gjykojeni vetë. /Njeshi/

The post Audi ka prezantuar e-Tron GT, një makinë elektrike me 600 kuaj fuqi appeared first on Njeshi.

Lajmet të tjera

Back to top button