Lajmet

Kryediplomatja shqiptare i kërkon Sllovakisë hapjen e një Zyre Ndërlidhëse për Kosovën në Bratislavë

Xhaçka ka thënë se i ka kërkuar ministrit të Jashtëm të Sllovakisë që të hapë një zyrë ndërlidhëse për Kosovën në Bratislavë si sinjal pozitiv në përkrahje të procesit të vështirë të negociatave në mes të Prishtinës dhe Beogradit.

“I propozova kolegut tim që të hapë një Zyrë Ndërlidhëse të Republikës së Kosovës në Bratislavë, si një shenjë pozitive në mbështetje të procesit të vështirë të dialogut Kosovë-Serbi”, ka shkruar Xhaçka.

Sllovakia është një prej 5 shteteve të BE’së që vazhdon të mos e njohë Kosovën si shtet.

Lajmet të tjera

Back to top button