Piktorja nga Azerbejxhani shkruan Kur’anin në faqet e mëndafshit (Foto)
SHQIP — November 24, 2016 at 3:40 am

Piktorja nga Azerbejxhani shkruan Kur’anin në faqet e mëndafshit (Foto)

Piktorja dhe artistja e dekorit nga Azerbajxhani Tünzale Memmedzade (33), ka përgatitur Kur’anin në faqe transparente prej mëndafshi.
0
Në Kur’anin e përgatitur me ajetet e shkruara mbi mëndafsh nga Memmedzade janë përdorur 50 metra mëndafsh transparent i zi, 1.500 mililitra bojë ari dhe argjendi.
Tünzale Memmedzade, për Kur’anin me përmasat 29 x 33 centimetra është frymëzuar mbi kopjet e librit të shtypur nga Kryesia e Çështjeve Fetare të Turqisë.
Në një deklaratë për gazetarin e AA-së Memmedzade duke e cilësuar si “kryeveprën time” tha se e ka përgatitur Kur’anin për tre vite me dëshirën për të sjellë një ripërtëritje në artin e saj që ajo e bën për shumë vite.
12311111