Perimja që shëron pothuajse gjithçka
LIFE — January 9, 2017 at 10:14 pm

Perimja që shëron pothuajse gjithçka


Vështirë se ekziston ndonjë perime më e shëndetshme se panxhari, e kur e përgatisni bashkë me gjethe, do të pëlcisni nga shëndeti. Ngjyrën karakteristike dhe vetitë kundër kancerit panxharit ia dhuron anticianina. Pos saj, panxhari përmban edhe betainë, që ka efekt kundër inflamacioneve, ruan zemrën dhe përmban vitamina B1, B2, B12, C, hekur, magnez. Panxhari e rregullon qarkullimin, nivelin e kolesterolit dhe ndihmon punën e mëlçisë. Është e lehtë në luftën kundër anemisë, por edhe kundër plakjes. Posedon nivel të lartë me antioksidues, celulozë dhe pektinë që është i shkëlqyeshëm për tretje. Gjethet mos i hidhni, por zieni, sepse janë të pasura me kalium, kjo ndikon që rreziku për sëmundje të zemrës të ulet për 21 për qind.,transmeton gazeta Kosova Sot.
0