Paralajmëron NASA: Diçka e tmerrshme do të ndodhë më 15 nëntor
TECH — October 27, 2016 at 1:11 am

Paralajmëron NASA: Diçka e tmerrshme do të ndodhë më 15 nëntor


Këto muaj ka pasur shumë raporte në lidhje me Tokën dhe ndryshimet e saj kohët e fundit dhe jo gjithcka është konfirmuar.

Megjithatë, këtë herë NASA ka konfirmuar se toka do të përjetojë errësirë totale për 15 ditë në nëntor të vitit 2016 duke filluar nga 15 nëntori deri më 29 nëntor, shkruan” Morning News USA”. Sipas NASA-s ky fenomen është paralajmëruar për një periudhë të gjatë dhe astronomët kanë njoftuar se bota do të përjetojnë këtë ngjarje të çuditshme nga 15 nëntor në 3:00 deri më 30 nëntor, 04:45. Zyrtarët besojnë se kjo ndërprerje është rezultat i një ngjarje astronomike midis Venusit dhe Jupiterit. Charles Bolden, kreu i NASA-s ka lëshuar një dokument 1.000 faqesh që shpjegon ngjarjen në detaje në Shtëpinë e Bardhë. Kur hidrogjeni të bëjë kontakt me diellin ai do të shkaktojë një shpërthim masiv në sipërfaqen e diellit .
Nxehtësia e shkaktuar do të detyrojë diellin që të kthehet në ngjyrë kaltëroshe dhe do ti duhen të paktën 14 ditë për të rivendosur temperaturën normale dhe mbajtjen e ngjyrës normale për pasojë të cilës ndricohet edhe toka. “Ne nuk presim asnjë efekte të mëdha nga kjo errësirë. Efekti i vetëm që kjo ngjarje do të ketë në Tokë është një rritje e temperaturës me j 6 – 8 gradë. Askush nuk duhet të shqetësohet shumë. Kjo ngjarje do të jetë e ngjashme me përvojën e Alaskansas në dimër ” thotë Bolden.
0